U Republici Srpskoj ove godine bez značajnijeg zapošljavanja

Bez autora
May 08 2012

Na području trebinjske Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, u ovoj godini neće biti nekog značajnijeg zapošljavanja, imajući u vidu ukupnu ekonomsku situaciju u istočnohercegovačkim opštinama. Za očekivati je da će se na ovom prostoru zaposliti oko 240 radnika, a najviše u Termoelektrani Gacko. Zbog privrednih prilika ne može se tvrditi koliko će nezaposlenih sa područja ove filijale dobiti posao. Za desetak dana Centar za zapošljavanje stranih radnika iz Herceg Novog predstaviće listu potreba sezonskih radnika u predstojećoj turističkoj sezoni. Projekat "Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikom zapošljavanja u prekograničnom regionu" provode Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a finansira ga Evropska unija.

U Republici Srpskoj ove godine bez značajnijeg zapošljavanjaNa području trebinjske Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, u ovoj godini neće biti nekog značajnijeg zapošljavanja, imajući u vidu ukupnu ekonomsku situaciju u istočnohercegovačkim opštinama, rezultati su ankete koja je provedena među poslodavcima sa ovih prostora.

Anketa je provedena u okviru projekta "Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikom zapošljavanja u prekograničnom regionu".

"Za očekivati je da će se na ovom prostoru zaposliti oko 240 radnika, a najviše u Termoelektrani Gacko", rekao je danas menadžer projekta Petar Marinković, ističući da se zbog privrednih prilika ne može tvrditi koliko će nezaposlenih sa područja ove filijale dobiti posao.

Marinković je na konferenciji za novinare u Trebinju istakao da će za desetak dana Centar za zapošljavanje stranih radnika iz Herceg Novog predstaviti listu potreba sezonskih radnika u predstojećoj turističkoj sezoni.

Projekat "Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikom zapošljavanja u prekograničnom regionu" provode Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a finansira ga Evropska unija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik